Dallas - Columbus
5 - 1

Vinst mot GAIS

HIF vann idag på Olympia mot GAIS, 3 poäng trots dåligt spel.

Efter förlusten mot Bajen i föregående match ställde sig många (inkl jag) frågan om Swärdh verkligen är rätt man för HIF, och hade man inte vunnit dagens match mot GAIS hade Mr Swärdh fått det ännu hetare om öronen. Nu kom HIF undan, och det var fan precis. Jag vet inte hur många gånger under den andra halvleken jag var nära på att få en hjärtattack, men som tur är så lyckades inte GAIS få hål på HIF, vars målvakt Danne Andersson gjorde en lysande match på en mindre lysande plan.

Olympias matta såg ut som en potatisåker, utan överdrift. Det kan kanske förklara en del av det usla HIF spel match fick se, i princip under hela andra halvlek. Första halvlek får vi ändå klassas som godkänd då man skapade vassa målchanser och höll ett högt tempo. Givetvis var målet en bidragande faktor till att halvleken får godkänt.

Det lag som började bäst var dock GAIS, men HIF kom snabbt in i matchen. Under större delen av första halvlek spelade man ut göteborgarna och man kunde i pausen mycket väl ha lett med både 2 och 3-0. Så var inte fallet, utan första halvlek slutade 1-0 till Die Röe. Målet som såg ut att vara offside gjordes av Olivier, som såg pigg ut matchen igenom.

Andra halvlek drog igång och GAIS tog kommandot direkt. Man styrde och ställde under hela andra halvleken. Ett ofattbart trögt HIF stod och kollade när GAIS rullade ut HIF stora stunder, och man blev mörkrädd när man såg hur lätt GAIS kom runt på HIFs vänsterkant där Svanbäck och Björk huserade för dagen. Jag slutade räkna vid 799, och då menar jag antal gånger Svanbäck blev rundad av GAIS, relativt enkelt. Det fanns inte många spelare i HIF som kvitterar ut ett godkänt betyg, men spelare som Daniel Andersson och McDonald Mariga ska ha cred. för sina insatser.

Redan nu tar Mariga för sig och kan mycket väl fylla ut luckan som Atiba lämnade efter sig, och då ska vi ha i åtanke att Mariga endast är 19 år! Matchens lirare, utan tvekan. Daniel Andersson som på uppvärmningen hade stora problem med Olympias matta visade upp sig från sin bästa sida. Han visade lugnhet och klass när han enkelt avvärjde GAIS alla chanser. Det krävs denna säsong att Danne håller en god och jämn form för att HIF inte ska falla ihop, tyvärr. Även Olivier stod för en god insats då han visar en jävla kämpaglöd in i det sista. Han offrar sig för laget, han gjorde målet och han spelar ALDRIG för sig själv, han har fattat poängen med att vara en del i ett LAG.

Gustaf Andersson, som startade matchen istället för nyförvärvet Tarmo såg märkbart yr ut i andra halvlek, men tro fan det när man ensam jobbar mot 4 GAISare. Ändringar måste ske fort, NU Swärdh. Det funkar inte att köra med en anfallare om vi ska göra mer än 1 mål/match. Vi skapar ingen press i anfallszon med endast en anfallare, och jag tror säkert att systemet är bra, OM man har hårt arbetande mittfältare med kvalité vilket vi i dagsläget inte besitter. OM man ska köra med endast en gubbe på topp krävs det att de 3 offensiva mittfältarna jobbar OFFENSIVT och givetvis defensivt. I dagsläget så hänger inte de 3 spelarna med upp i anfallen, långbollar skickas ofta mot en ensam Gustaf. Totalt meningslöst!

Nåja, 3 poäng inkasserade vilket var det viktigaste. Nu jobbar vi vidare och ser fram emot nästa match som spelas på fredag borta mot IFK Göteborg. Se till att anmäla er i god tid och all info finner ni på www.karnan.nu.

Extra cred. delas även ut till tHIFo som gjorde att sjukt fint jobb. Dagens tifo var mäktigt och bestod av att fett flagghav över hela Södra (se bild ovan). Fortsätt så grabbar!